Egészséges alvóhely

A sorozat előző részeiben szó volt már a káros sugárzások különböző betegségeket okozó hatásairól. Ezúttal megtudhatjuk, mire figyeljünk, ha például rosszul alszik a gyerek vagy hosszabb ideig fáj feje. Tanácsokat kaphatunk ahhoz is, hogyan alakítsuk ki egészséges fekhelyünket.

Egy alkalommal igen érdekes telefonhívást kaptam. A vonal másik oldalán kedves, fiatal női hang szólt bele a készülékbe: „Kedves Zsolt, szeretném, ha megvizsgálná lakásunkat, de el kell mondanom, én egyáltalán nem hiszek abban, amit csinál.” Meglepődve kérdeztem, hogy akkor miért tartja szükségesnek a mérések elvégzését?

A gyerek egészséges, de nem alszik

Hamarosan megtudtam, hogy 14 hónapos kisbabájuk komoly alvászavarokkal küszködik, és ennek következtében a család is a „végét járja”. Teljesen kimerültek, a pici születése óta 1-2 óránál többet még nem aludtak egyszerre. Mint kiderült, a csecsemővel már számtalan orvosi vizsgálaton részt vettek, és minden segítő szándék ellenére sem sikerült a család problémáját megoldani. Az orvosok tanácstalanul tárták szét kezüket, mondván, a gyermek egészséges.

A telefonhívás után a megbeszélt időpontban felkerestem a fáradt családot. Csöndes, nyugodt kertvárosi környezetben laknak. Az idő már későre járt és besötétedett. A hálószobákat, köztük a gyerekszobát is a családi ház tetőtérben alakították ki. Felkísértek az emeletre, és a családtagok kétkedő tekintetének középpontjában nekiláttam kideríteni, mi okozhatja a problémát.

Az első méréseket a csecsemő rácsos ágyánál végeztem. Az elektroszmog műszeres vizsgálata során nemcsak a családtagok lepődtek meg, hanem én is. Az elektromos térerősség sokszorosan meghaladta az épületbiológiai besorolás szerinti extrém erősséget. A mágneses terek esetében is hasonló volt a helyzet. Mindezt tetőzte, hogy a kiságyon hosszában végigfutott egy Hartmann-sáv. Úgy tűnt, hogy több komoly külső zavarzónát találtam, amelyek – lehetséges kiváltó okként – összefüggésbe voltak hozhatók a fennálló problémákkal.

Vezeték az ablak előtt

A fényképen jól látható az ablak előtt szinte karnyújtásnyira húzódó elektromos vezeték. A belőle áradó mágneses erővonalak sajnos az emberi szem számára láthatatlanok.Az extrém erősségű elektroszmog a tetőtérben kialakított összes szobában mérhető volt. Hamarosan sikerült kideríteni azt is, hogy ezek a káros sugárzások az épületen belülről származnak, de a mágneses terek az épületen kívülről, az utcáról kerülnek a házba. A pontos ok kiderítésével várni kellett, de másnap, világosban, hamar megtaláltuk a forrást.

A 230/400V-os elektromos hálózat utcai vezetékei a ház felőli oldalon futnak, és a tetőtéri ablak előtt szinte karnyújtásnyi távolságban vannak. Ráadásul a ház közelében van egy trafóház, ahonnan a vezetékek kiindultak. Ennek következtében a tetőtér előtt lévő vezetékben igen nagy áramerősség folyik, ez okozza az egész tetőtérben jelenlévő erős mágneses teret.

A „diagnózis” elkészült, az okok kiderültek. Az elektromos tereket az ágyak környékén kialakított árnyékolással sikerült megszüntetni, a földsugárzások és a mágneses terek zavaró hatásait pedig árnyékoló lapok segítségével lehetett hatástalanítani. Ezután már csak türelemre volt szükség a szkeptikus család részéről. Elbúcsúztunk, és kértem az édesanyát, hogy néhány hét múlva értesítsen a változásokról.

Az érdeklődő orvos

Három héttel később megjött a várt telefon, de nagy meglepetésemre nem az édesanya keresett. Egy kedves gyerekorvos mutatkozott be és elmesélte, hogy van egy kis betege, aki születése óta alvásproblémákkal küszködik, és ő eddig sajnos nem tudta megoldani a problémát. Most azonban történt valami, és a baba végigalussza az éjszakákat, mintha kicserélték volna. A telefonszámomat az édesanyától kapta, és érdeklődik, mit csináltam náluk, ami ezt az eredményt hozta. Ezután ő is beszámolt családja alvásproblémáiról, és kérte, hogy lakásukban is végezzem el a szükséges méréseket. Nagy örömömre pár nappal később az édesanya is felhívott, és lelkesen beszámolt a családot ért pozitív változásokról. A szkepticizmusnak már nyoma sem volt a hangjában...

A fent leírt eset sajnos egyáltalán nem nevezhető egyedi ritkaságnak, a tetőtéri lakások több mint 80%-ánál mérhető extrém erős elektromos térerősség. Számtalan hasonló esettel találkoztam már felméréseim során. Legutóbb egy 13 éves gyermek szülei fordultak hozzám segítségért, mert a gyermek évek óta visszatérő migrénes fejfájással küszködött. Az orvostudomány az ő esetükben sem talált kimutatható egészségügyi problémát.

Az okok kísértetiesen hasonlóak: utcai vezeték az ablak előtt karnyújtásnyira, és az általa keltett erős mágneses tér, valamint épületszerkezeti gerjedések okozta extrém erős elektromos terek. A földsugárzások jelenléte itt is csak hab volt a tortán.

Hallgassunk a megérzéseinkre

Ebben az ágyban lehetetlen volt a pihentető alvás. A falakban futó elektromos vezetékekből, a matrac alatt található légzésfigyelőből és a konnektorokból áradó elektromos tér meghaladta a javasolt határérték több mint 100-szorosát. A bébiőr tápegysége által keltett mágneses tér pedig 20 nT helyett 929 nT volt. A sarokban található adóegység szintén igen erős elektromágneses sugárzást okozott. Az itt fekvő baba és szülei komoly alvászavarokkal küszködtek. A fekhely áthelyezését követően a problémák megszűntek.

Miről is van itt szó? Az emberi test működése alapvetően bioelektromosságra épül. Egészségünk megőrzéséhez éppen ezért elengedhetetlen, hogy a szervezetünk bioelektromos rendszere tökéletesen működjön. Megfigyelhető, hogy a vadon élő állatok és a háziállatok egy része ösztönösen kerüli a számára veszélyes tereket. Távol tartják magukat a kellemetlen földsugárzásoktól és az erős elektromos, illetve mágneses mezőktől. Sajnos az emberek nagy többsége egyre távolabb kerül a természettől, és szinte már egyáltalán nem figyel oda a megérzéseire. Környezetünk pedig egyre több láthatatlan veszélyforrást rejt.

Napközben végzett tevékenységeink során egyre több külső károsító hatásnak tesszük ki magunkat. Az elektroszmog észrevétlenül beborítja környezetünket, otthonunkat, munkahelyünket. Megtalálható a közlekedési eszközeinken, játszótereken, bevásárlóközpontokban, sőt még az erdőkben, hegyekben is lehet találni számtalan mobilantennát, radarállomást. Mivel ezeket a forrásokat szinte lehetetlen kikerülni, kiemelten fontosnak tartom, hogy tudatosan biztosítsuk szervezetünk számára az éjszakai pihenéshez, a regenerálódáshoz elengedhetetlenül szükséges tiszta, földsugárzásoktól és elektroszmogtól mentes környezetet.

Tanácsok az elektroszmogtól mentes, egészséges alvóhely kialakításához

A fekhelynél javasolt mágneses térerősség max. 20 nT. A képen jól látható, hogy a rádiós ébresztőóra által keltett elektroszmog már az extrém erősséget (500 nT) is meghaladja!- Lehetőség szerint fából készült ágyban aludjunk, amely nem tartalmaz fém alkatrészeket, és a matracban se legyenek fém rugók. Ezek a fémtárgyak külső forrás hatására antennaként viselkedhetnek.
- Szigorúan tilos az elektromos ágymelegítők használata! Ezeket legfeljebb az ágy előmelegítésére használjuk, de mielőtt lefekszünk, húzzuk ki a csatlakozót, és távolítsuk el az ágyból a melegítőt!
- Ágymozgató motorok is képesek igen magas elektroszmogot létrehozni. Szereljük ki őket!
- Ügyeljünk rá, hogy a fekhelyek környékén nem lehetnek elektromos vezetékek, hosszabbítók, elosztók. Sok esetben találtam már gyerekágyak alá hanyagul belökött vezetékeket, és ennek köszönhető igen magas, akár extrém erős elektromos tereket. Vegyük a fáradságot, és nézzünk be az ágy alá!
- Az ágy melletti éjjeli lámpa is komoly veszélyforrás lehet. Lehetőleg fából készült lámpát használjunk, és a vezetékén lévő kapcsoló a fázist szakítsa meg! Sok esetben nem mindegy, hogyan van bedugva a konnektorba.
- A fekhely 1,5-2 m-es körzetében ne legyenek elektromos készülékek, telefontöltők, rádiós ébresztőórák, tápegységek, vezeték nélküli telefonok.(A fekhelynél javasolt mágneses térerősség max. 20 nT. A képen jól látható, hogy a rádiós ébresztőóra által keltett elektroszmog már az extrém erősséget 500 nT is meghaladja!)
- Komoly veszélyforrások lehetnek a csecsemők ágyában használatos légzésfigyelők. Számtalan esetben mértem már 200 V/m feletti térerősséget, amit ezek a készülékek okoztak. Csecsemők fekhelyén a megengedhető elektromos térerősség 1 V/m! Ezekben az esetekben a problémát a hálózati táplálás okozza, nem maga a készülék, ha elemről vagy tölthető akkumulátorról működtetjük. Csak olyan légzésfigyelőt használjunk, amely megfelel ennek a feltételnek. Feltételezések szerint a magas elektroszmog – mint külső ritmizáló jel – kiváltó oka lehet a bölcsőhalálnak!
- Elektromos fűtőtesteket, elektromos padlófűtést soha ne alkalmazzunk fekhelyek közvetlen közelében!
- A fekhely melletti falakban lehetőleg ne legyenek elektromos vezetékek, konnektorok.
- Éjszakára áramtalanítsuk a szobában található elektromos vezetékeket, készülékeket.

A képen egy Ha odafigyelünk a fent leírtakra, sok káros hatástól óvhatjuk meg magunkat és szeretteinket. (A képen egy „felgerjesztett” válaszfalból áradó extrém erősségű elektromos tér mérése látható. A gyerekágyakban javasolt 1 V/m-es térerősség helyett itt 214 V/m olvasható le a kijelzőről.)

Az óvintézkedések ellenére is létrejöhet azonban extrém erős elektroszmog a hálószobában. Ez a különböző épületszerkezeti elemekből, a falban lévő elektromos hálózatokból, illetve vezetékekből származhat. Sok káros mágneses erőtér és sugárzás pedig éppen a lakáson kívülről kerül a hálószobákba.

Felismerésükhöz és forrásuk megtalálásához már hozzáértő szakember által elvégzett műszeres vizsgálatra van szükség!

Vajon egészséges itt aludni? Talán köze lehet a migrénes fejgörcsökhöz és az alvászavarokhoz?

Almásy Zsolt
radiesztéta, biotérenergetikai szakember
a Natura Biotérenergetikai Hálózat tagja

Radiesztézia, földsugárzás, elektroszmog mérés és védekezés
Telefon: +36 30 444-7441
Email: almasyzsolt@gmail.com Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Weboldal: Földsugárzások, Elektroszmog